Geluid

Philips lost nieuwe lading hoofdtelefoons

Bij Philips verschijnt een nieuwe reeks hoofdtelefoons gericht op mobiel gebruik. Het gaat zowel om in-ear modellen als hoofdtelefoons die over het oor worden gedragen.

Voor zijn CitiScape Collection hoofdtelefoons haalde Philips naar eigen zeggen inspiratie uit 'de zes meest bruisende steden ter wereld', meer bepaald New York, Londen, Berlijn, Sjanghai, Parijs en Tokio.

De collectie is de eerste waarin Philips zijn MusicSeal-technologie toepast; een dubbellaagse wand in de oorschelp die de rand tussen het kussentje en de behuizing dicht. Dit helpt achtergrondgeluiden buiten te houden en ‘lekken‘ van de muziek te gaan. Alle modellen zijn voorzien van een microfoon, weggewerkt in het snoer. Ze zijn dus primair bedoeld voor gebruik met een mobiele telefoon.

De New Yorkse Uptown (99,99 euro) en Downtown (69,99 euro) werken met 40 mm drivers, evenals de Japans georiënteerde Shibuya-hoofdtelefoon (49,99 euro). De Parijse St Germain oordopjes (49,99 euro) doet het met 10 mm drivers. De andere wereldsteden zijn nog niet vertegenwoordigd, wat er wellicht op wijst dat er nog modellen volgen.

Naast de CitiScape Collection heeft Philips nog een aantal nieuwe hoofdtelefoons in de petto. Zo komt het bedrijf met een Fidelio-hoofdtelefoon gericht op Android-gebruikers, in navolging van zijn speakerdocks zoals de Fidelio AS851.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.