Beeld

Pioneer Blu-ray-speler klaar voor volgende stap

Pioneer kondigt trots de BDP-450 aan, een nieuwe Blu-ray-speler met high-end trekjes die voor een redelijke prijs in de winkel komt te staan. 

Pioneer omschrijft de nieuwe BDP-450 als een 3D Blu-ray-speler van topkwaliteit. Dat hij duidelijk hoger mikt dan een doorsnee speler, merk je al bij een snelle blik op de specificaties.

Daarbij zien we onder meer twee HDMI-uitgangen, hoogwaardige Qdeo-videoverwerking van Marvell, DLNA en de mogelijkheid om onder meer SACD-schijfjes en DVD-audio weer te geven. Die laatste mogelijkheid indachtig, mag het dan ook niet echt verbazen dat Pioneer ook bovengemiddeld veel aandacht besteedde aan het audioluik.

Opvallend is trouwens dat beide HDMI-uitgangen zowel voor beeld als geluid gebruikt kunnen worden. Daardoor is het niet alleen mogelijk om de speler via de ene HDMI-uitgang met de tv te verbinden en de andere naar een AV-receiver te leiden, maar kunnen bijvoorbeeld ook twee flatscreen-tv's of een projector en tv rechtstreeks aangestuurd worden door de Pioneer. Dat biedt natuurlijk ook extra mogelijkheden voor wie de speler in een multiroomomgeving wil integreren.

Net als de topmodellen van Pioneer – zoals de onlangs besproken BDP-LX55 – beschikt ook de BDP-450 over de huiseigen PQLS-technologie. In combinatie met een compatibele Pioneer AV-receiver belooft die technologie voor minder jitter bij de signaaloverdracht te zorgen.

Remedie voor compressie?
Gecomprimeerde videobestanden worden verbeterd door de 'Stream Smoother'. Die analyseert automatisch een videostroom en verwerkt de beelden vervolgens op gepaste wijze, wat dan weer tot meer gedetailleerde, fijnere beelden moet leiden. De 'Sound Retriever' belooft ongeveer hetzelfde te doen voor gecomprimeerde audiobestanden.

Voor liefhebbers van netwerkgebaseerde content is er een netwerkaansluiting voorzien, terwijl optioneel ook nog een wireless dongle beschikbaar is. Naast DLNA en een app die het mogelijk maakt om de speler te bedienen via je smartphone of tablet, zijn ook de internetdiensten YouTube en Picasa van de partij. De speler beschikt ook over DLNA DMR-functionaliteit (digital media renderer), waarmee content rechtstreeks vanaf een draagbare bron zoals een smartphone afgespeeld kan worden.

En natuurlijk is er ook een uitgebreide ondersetuning voorzien voor tal van digitale beeld-, video- en audioformaten. Voor een volledig overzicht van de specificaties kan je binnenkort terecht op de officiële productpagina van de Pioneer BDP-450.

Vanaf oktober
Het toestel wordt vanaf oktober bij de dealers verwacht en krijgt een aanbevolen adviesprijs mee van 349 euro. In vergelijking met gelijkaardige toestellen van de concurrentie lijkt dat alvast een erg scherpe prijsstelling.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.