Beeld

PlayStation 3D-beeldscherm komt naar Europa

Sony brengt nu ook in Europa een 3D-beeldscherm uit dat het PlayStation 3-etiket draagt. De Japanse fabrikant belooft een betaalbaar apparaat met heel wat interessante functies voor gamers.

Het scherm heeft een diameter van 24-inch groot en heeft een 3D-modus. Bij de Full HD-display krijg je twee 3D-brillen met actieve shutter. Dat aantal is geen toeval, want je hebt ze nodig voor de SimulView-functie.

SimulView zorgt ervoor dat twee spelers op één scherm kunnen spelen zonder dat het beeld gesplitst hoeft te worden. De active shutterbril wordt hierbij niet gebruikt om een 3D-effect te creëren, maar om te zorgen dat een gamer een van twee 2D-beelden ziet. De bril dekt dus niet afwisselend één oog af, maar bedekt beide ogen op hetzelfde moment. Op dat ogenblik kijkt de andere gamer wél door de bril en krijgt hij zijn gamescherm te zien.

Het pakket bevat twee SimulView-games, namelijk Killzone 3 en Gran Turismo 5. Verder beschikt het scherm over twee HDMI-aansluitingen en een component-aansluiting. Twee ingebouwde luidsprekers en een subwoofer achteraan nemen het geluid voor hun rekening. Het PlayStation 3 3D-beeldscherm is vanaf vandaag beschikbaar en kost 499 euro.

 


 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.