Beeld

Plooibaar OLED-scherm in het verschiet

LG is door de Zuid-Koreaanse overheid aangewezen om het onderzoek te leiden naar flexibele OLED-schermen. Tegen 2017 zou er al een 60-inch versie zijn, schrijft The Korea Herald.

De Zuid-Koreanen willen door gericht onderzoek op technologisch vlak een voorsprong nemen op de Chinezen. Zo ook naar plooibare OLED’s, schermen die dezelfde kwaliteit bieden als een televisie maar flexibeler zijn, wat handig kan zijn voor bepaalde toepassingen.

De bedoeling is dat de flexibele OLED-schermen bovendien transparant zijn. Zo zouden ze in plaats van een raam of een etalageruit kunnen geïnstalleerd worden, denken de initiatiefnemers.

LG en co zijn zeker niet de enigen die bezig met flexibele OLED-displays. Enkele jaren geleden toonde Samsung al een klein schermpje dat zelfs na bewerkt te zijn door een hamer probleemloos bleef werken. En recent toonde Sharp op een beurs een 3,4 inch OLED-scherm die heel flexibel uit de hoek kwam.

Ondertussen blijft het voor de gewone consument wachten op het eerste OLED-scherm op groot formaat voor huiskamergebruik. Zoals bekend staan zowel LG als Samsung op punt om OLED-televisies te lanceren, maar die zullen aanvankelijk zeldzaam én prijzig zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.