Geluid

Review: Audio Physic Yara II Compact

Het ranke, compacte kastje is qua design weinig opmerkelijk, maar de afwerkingkwaliteit staat boven elke verdenking.

Ook het met de hand beschreven metalen plaatje achterop – waarop onder meer de initialen staan van de persoon die de finale controle uitgevoerd heeft – en het eveneens met de hand ingevulde certificaat dragen bij aan de kwaliteitsindruk van deze luidspreker. 

Op de achterzijde zit bovenaan een basreflexpijp, met daaronder een koppel zwaar uitgevoerde luidsprekeraansluitingen. 

,

In de handleiding zegt Audio Physic dat de luidsprekers op minstens een halve meter afstand van de muren moeten geplaatst worden. De Yara II Compact hoort dus niet echt op een boekenplank thuis, omdat de afstand tot de muur dan veel te klein is.

We plaatsen onze Vogel’s vloerstandaards dan ook extra ver van de muren vandaan, plukken het frontje van de luidsprekers en beginnen te luisteren. De basweergave blijkt echter nog steeds te overheersend. Pas wanneer we ze op zo’n 120 cm van de achtermuur plaatsen, krijgen we de bas getemd.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad om de Yara’s goed gepositioneerd te krijgen, maar wat je daarvoor terug krijgt is meer dan de moeite waard. Een zeer evenwichtige luidspreker die een verrassend laagbereik combineert met een knap mid – stemmen klinken uitstekend op de Yara – en een hoog dat er péts op zit: niets te veel en niets te weinig.

Kortom, een aanrader. We zijn nu al benieuwd om te zien wat de in juli verwachte opvolger van deze Yara II Compact – de Classic Compact uit de nieuwe Classic Line van Audio Physic – daaraan zal weten toe te voegen.

,

Systeem: 2-weg, basreflex met 15 cm laag/middeneenheid en 25 mm tweeter
Frequentiebereik: 55 Hz – 40 kHz
Belastbaarheid: 120 watt
Gevoeligheid: 88 dB
Impedantie: 4 Ohm
Afmetingen (H x B x D): 310 x 150 x 200 mm

Uitgebreide technische specificaties van de Audio Physic Yara II Compact vind je op de officiële productpagina.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.