Redactie

Review: Immortals

Immortals past perfect in de rij waarin 300 en de remake van Clash of the Titans ook thuishoren. Jawel, er staat weer veel CGI, gestileerde gevechten en knap gefilmde scènes op het programma!

Als de meedogenloze koning Hyperion (Mickey Rourke) ten strijde trekt tegen de goden van Olympos, kan er alleen maar veel heibel volgen. Om nogal onduidelijke reden kan oppergod Zeus echter niet ingrijpen en wijst hij dus maar een menselijke kampioen aan, Theseus (Henry Cavill).

Veel zin heeft die er niet in, maar nood breekt wet, vooral als je te maken hebt met psychopathische tegenstanders die je moeder ombrengen. In het mythische Griekenland was het niet altijd peis en vree, dat is duidelijk.

Het helpt ook dat Theseus aangemoedigd wordt door het maagdelijke en nogal knappe orakel Phaedra (Freida Pinto). De verhaallijn van Immortals laat je nog kennismaken met figuren als de Minotaurus, Athene en Apollo – meestal gespeeld door een hoop schoon volk – maar uiteindelijk draait het toch om de spectaculaire vechtscènes met veel figuranten.

Op het einde van de rit heb je mogelijk nog steeds geen idee waar het eigenlijk om gaat, maar je hebt je wel geamuseerd. Van deze Blu-ray is overigens een 3D-versie beschikbaar, waarmee je het gedoe met Griekse Goden nog levensechter kan meemaken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.