Beeld

Review: LG 32LV4500

De LV4500 is niet de allergoedkoopste 32-inch tv in het gamma van LG – er staan nog een paar LCD-modellen op de lijst die nog goedkoper zijn dan dit 600 euro (adviesprijs) kostende scherm.

Het toestel ziet er goed uit, maar wordt licht ontsierd door de erg grote beeldrand. Daardoor oogt ook het geheel nogal groot. Alle aansluitingen staan naar achter gericht, op één HDMI aansluiting na. Wandmontage is dus niet aangewezen, tenzij je gebruik maakt van hoekse connectoren of een beweegbare beugel. Bij zo’n beugel komt sowieso meer ruimte tussen het toestel en de wand vrij.

Opvallend is ook dat de LG, nochtans een moderne LED-tv, gebukt gaat onder een C-energielabel. 

De afstandsbediening is het standaard LG-model, dat een uitstekende lay-out heeft met aangename toetsen. De D-pad is op heel wat LG remotes erg lastig om in te drukken, maar op deze versie zorgt dat niet voor problemen. De toetsen laten zich veel soepeler indrukken. 

Het toestel heeft geen netwerkfuncties, en dus geen ‘Smart TV’-menu, maar gebruikt voor de rest wel de gebruikelijke LG-menu’s waarin overzicht en eenvoud
troef zijn.

,

Deze LG levert een uitstekende beeldverwerking. Zowel beelden van Blu-ray als dvd zien er haarscherp uit, en de ruisonderdrukking kwijt zich erg goed van zijn taak. 

Het is echter de ‘TruMotion’-modus die dit toestel van iets goedkoper geprijsde toestellen onderscheidt. Die zorgt voor een goede bewegingsscherpte, al legt de 80 euro duurdere (en aanzienlijk grotere) Panasonic TX-P42S30E die we op hetzelfde ogenblik op de testbank hadden staan nog betere resultaten voor op dit onderdeel.

De ‘Laag’-modus haalt al heel wat problemen zoals wazige randen en schokkende pans weg. Wie absoluut vloeiende beelden wenst, kiest voor ‘hoog’. Je moet er dan wel wat beeldartefacten bij nemen, vooral rond bewegende voorwerpen tegen een complexe achtergrond. TruMotion kan je overigens ook zelf instellen, bijvoorbeeld om alleen wazige randen weg te halen maar de judder ongemoeid te laten. 

Het beeld heeft een degelijke zwartwaarde en verdoezelt geen zwartdetail. Mooie resultaten, maar de kleurweergave is helaas iets minder goed. De grijsschaal
oogt wat koel, wat op zich niet zo storend is, maar in de donkere tinten zie je wel degelijk een blauwe tint. De meest storende fout zit in het kleurbereik. Dat scoort matig; vooral rood en blauw zijn veel te sterk gesatureerd en ogen daardoor erg fel.

Het totaalbeeld kan ons nog wel bekoren, met afwijkingen die nog net binnen de perken vallen. Maar we weten dat LG beter kan.


,

Op het vlak van extra’s valt weinig te zeggen over deze LG 32LV4500. Naast twee digitale tuners vinden we nog een USB-mediaspeler op dit toestel. Die legt gelukkig wel erg goed prestaties voor, vooral voor videobestanden.

Hij speelt al onze testbestanden af, ook met externe ondertitels. Als enige fouten vermelden we dat hij geen interne mkv-ondertitels weergeeft en geen DTS-soundtracks speelt. Afgezien daarvan doet hij het prima, zelfs met VOB-bestanden die je rechtstreeks van een dvd hebt geript.

,

Deze LG 32LV4500 blijkt best wel wat troeven in huis te hebben tegenover de uitgesproken budgettoestellen in de schermgrootte, al gaat dat ook gepaard met een prijskaartje dat aan de dure kant lijkt voor een instapmodel.

Best opvallend is overigens dat je gevoelig meer waar voor je geld lijkt te krijgen wanneer je kiest voor een grotere uitvoering uit deze serie. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.