Redactie

Gratis Spotify vanaf deze week sterk beperkt

Deze week is het zes maanden geleden dat Spotify in België lanceerde. Wie niet betaalt, mag voortaan maximaal tien uur per maand muziek streamen.

Nieuwe Spotify-gebruikers mogen de eerste zes maanden onbeperkt naar muziek luisteren via het internet. Die zes maanden zijn voor de meeste Belgische gebruikers nu om. Voortaan mag je maximaal tien uur per maand, of zo’n 20 minuten per dag, muziek streamen naar je computer.

Vijf of tien euro per maand
De Zweedse muziekstreamingdienst hoopt dat veel gebruikers inmiddels zo aan Spotify gehecht zijn, dat ze bereid zijn om er voor te betalen. Voor vijf euro per maand luister je weer onbeperkt op je computer en voor tien euro per maand kan dat ook op je smartphone of tablet en dat met een hogere geluidskwaliteit.

Woordvoerder Sofie Grant vertelt aan De Standaard dat ze verwacht dat twintig procent van de ongeveer 300.000 Belgische Spotify-gebruikers hun kredietkaart bovenhalen. In de Verenigde Staten was de dienst in januari al zes maanden actief. De vooropgestelde limiet van tien uur per maand werd er echter niet ingevoerd. In Europa zal dat wel het geval zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.