Redactie

Review: Sine Mora

Side-scrolling shooters zijn niet meer zo dik bezaaid tegenwoordig. Dankzij downloadtitels herleeft dit genre echter, met Sine Mora als prachtig voorbeeld van die evolutie.

De heropflakkering van 2D-shooters zal de fans plezieren, maar voor vele gamers gaat het genre nog steeds gepaard met een moordende moeilijkheidsgraad.

In vele gevallen klopt dat ook, maar Sine Mora pakt het anders aan. In plaats van direct te worden afgerekend op een fout, draait het allemaal rond tijdmanipulatie. Je krijgt een tijdslimiet per level, die je kunt opkrikken door vijanden neer te halen. Word je zelf geraakt, dan verlies je kostbare seconden.

Bovendien verlies je ook niet direct je mee geëvolueerde wapen wanneer je wordt geraakt. Dat verschijnt als een upgradeballonnetje, zodat je het direct opnieuw kunt nemen. Afhankelijk van de hectische situatie waarin je je bevindt, lukt je dat meestal wel.
 


Tijdmanipulatie
Een goed verhaal is meestal niet de drijfveer van een 2D-shooter, maar Sine Mora is een aangename uitzondering op de regel. Er wordt een verhaal verteld over verschillende personages, telkens met hun bijhorend vliegtuig.

In het begin lijkt alles behoorlijk lastig te volgen door de verschillende verhaallijnen, maar op het einde komt alles mooi samen. Voor en na elke missie krijg je zelfs nog een hele hoop tekst te verwerken, om alles verder uit te diepen.

Omwille van het verhaal zou je graag blijven spelen, maar na amper anderhalf uur is het liedje helaas al uit. Een klassiek fenomeen bij 2D-shooters, maar gelukkig is er voldoende herspeelwaarde in de vorm van achievements en andere extra’s.

We spreken heel de tijd van een 2D-shooter, maar in feite doe je daar Sine Mora geen eer aan. De prachtige 3D-omgevingen zien er schitterende uit en zijn divers genoeg doorheen heel het avontuur. Niet simpel om in dit genre zo’n kenmerkende stijl te brengen. Alles is heel mooi vormgegeven; vooral de eindbazen verdienen een pluim voor hun originaliteit en uitvoering.

Sine Mora is zonder twijfel een pracht van een titel die iedereen zeker eens moet proberen, side-scrolling 2D-shooterfan of niet.
 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.