Redactie

Review: WipEout 2048

Futuristische racers die boven de grond zweven, we zullen er in het echte leven nog wel een tijdje op moeten wachten. In de WipEout-reeks bestaan ze al veel langer, en met WipEout 2048 komt er een stevige upgrade op het vlak van de circuits vergeleken met WipEout HD op de PlayStation 3. Alle oorspronkelijke circuits zitten er nog steeds in, maar de tien specifieke Vita-circuits lijken een stuk breder.

Gelukkig heeft de PS Vita twee analoge sticks, wat de ervaring in feite identiek maakt aan de PS3-versie. Strakke bochten nemen, brutaal remmen: alles voelt goed aan van zodra je de eerste rondjes ‘vliegt’. Naast de knoppen kun je ook de touchpad achteraan de PS Vita gebruiken om te versnellen of remmen, maar de knoppen geven ons meer gevoel.
 


Een opvallende optie is Cross-play tussen de PS3 en PS Vita. Je kunt de PS Vita koppelen met de PS3 en tegen elkaar racen als je WipEout HD hebt. Uiteraard kun je enkel racen op de circuits die in de PS3-versie zitten, maar de functie werkt handig en snel. Zo kan iedereen van een volledig scherm genieten als je met twee speelt. Je kunt zelfs online tegen elkaar spelen in een mix van PS Vita- en PS3-spelers. Een indrukwekkend staaltje technologie van Sony.

Tactisch luik
WipEout 2048 bevat naast rasechte races ook uitdagingen, puur op het vlak van wapens en techniek. De power-ups zijn deze keer opgesplitst in verdedigend en aanvallend, afhankelijk van de zone waarover je vliegt. Tactisch een interessante keuze die de ervaren Wipeout-fans zeker zullen smaken.
 


Op het eerste gezicht lijkt de game iets makkelijker dan voordien, maar van zodra je de Phantom-klasse aandoet, weet je direct hoe laat het is.

WipEout 2048 lijkt dus een complete goednieuwsshow, maar we merken toch een opvallend minpunt op: de laadtijden. Soms kan het tot dertig seconden duren voordat je de race kan starten. Veel te lang naar onze mening, zeker voor een handheldgame.

Van alle launchtitels voor de PlayStation Vita mag je WipEout 2048 niet laten liggen. De online multiplayer, de koppeling met je PS3, het uitgebreide aanbod van circuits, de bloedmooie graphics: troeven genoeg om WipEout 2048 samen met je gloednieuwe PS Vita aan te kopen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.