Beeld

Samsung stoot afdeling LCD-schermen af

Samsung gaat de afdeling die verantwoordelijk is voor LCD-schermen onderbrengen in een eigen firma. Opmerkelijk is wel dat het OLED bij zich houdt.

De nieuwe firma zal Samsung Display heten en vanaf 1 april als zelfstandig bedrijf door het leven gaan. Het zal wellicht nog LCD-schermen produceren die Samsung zelf in televisies verwerkt, maar kan daarnaast ook voor anderen werken. Dat deed de LCD-afdeling nu overigens ook al, bijvoorbeeld voor Sony en Apple.

De reden voor het verzelfstandigen van de LCD-afdeling is niet ver te zoeken: ze was verlieslatend. En dat terwijl Samsung het op andere vlakken, zoals smartphones, net heel goed doet.

OLED blijft
Opvallend en toch wel een teken aan de wand is dat Samsung de productie van OLED-schermen niet in de nieuwe firma onderbrengt.

Op de afgelopen Consumer Electronics Show (CES) in januari toonden de Koreanen al een OLED-prototype dat volgens Samsung in het najaar effectief in de winkels zal liggen. Het ging op CES om een 55-inch model dat wellicht voor zeven- tot achtduizend euro zal verkocht worden.

Het besluit om OLED binnenshuis te houden lijkt een duidelijke indicatie dat Samsung in de toekomst de nieuwe beeldtechnologie naar een groter deel van het assortiment zal brengen. Het is dan ook logisch dat OLED beschikbaar zal worden op goedkopere televisies – al zal dat ongetwijfeld nog wel even duren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.