Geluid

Sonos brengt subwoofer uit

Wie een betere laagprestatie voor zijn Sonos-systeem wenst, kan vanaf 19 juni bij Sonos zelf terecht. Het merk brengt dan een massieve subwoofer op de markt. Het is meteen een van de meeste gevraagde uitbreidingen voor het Sonos-assortiment.

De Sonos Sub voegt lage tonen en slimme audioprocessing toe aan een setup met een Play:3, Play:5 of  AMP. Het kan ook worden gekoppeld met een paar Play:3- of Play:5-speakers om zo een 2.1-set te vormen. De Sub is een massieve 16 kilogram wegende kast die – zoals gebruikelijk bij een subwoofer – in het zicht maar ook in een kast kan geplaatst worden.  Dat kan zowel rechtopstaand als liggend.

Bijzonder is dat de Sub meer is dan enkel een woofer voor wat betere lage tonen. De kast bevat twee naar elkaar gerichte luidsprekers, een speciale constructie die voorkomt dat de behuizing meetrilt als de bassen tekeer gaan. De speakers worden aangedreven door twee klasse D-versterkers

De Sonos Sub zal vanaf 19 juni te koop zijn en 699 euro kosten. Dat is de glanzende uitvoering. In oktober verschijnt er een matzwarte versie die honderd euro minder kost.

De redactie van FWD mocht in Europese primeur de Sonos Sub testen. Het testverslag is nog onder embargo voor een aantal weken en wordt hier gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.