Redactie

Sony koopt Gaikai gaming

'Cloud gaming' zit in de lift en met de aankoop van Gaikai voor 380 miljoen dollar legt Sony een stevige basis voor de toekomst van zijn gamingplannen. Niet alleen consoles maar ook andere apparaten profiteren hier mogelijk van.

Het is een flink bedrag voor Sony, een bedrijf dat worstelt met slechte resultaten. Maar 'cloud gaming' lijkt dan ook een heel goede gok voor de toekomst van games. Via Gaikai speel je immers volledige pc-games zonder een krachtige pc. De games draaien op de servers van Gaikai en ze worden vandaar naar je pc gestreamed. Dat principe is dan ook perfect bruikbaar op allerlei andere platformen. Denk maar aan je tablet, smartphone, of je televisie. Sony kondigde nog geen details aan van wat het van plan is met Gaika.

Ook de PS3 zou er op die manier een hele bibliotheek aan games bij kunnen krijgen. En dan is er natuurlijk de PS4. Zou Sony het aandurven om fysieke media volledig te laten vallen en volledig de kaart van cloud-gaming te trekken? Dat lijkt voorlopig nog wat voorbarig.

Een interessant detail: Samsung en LG kondigden eerder op het jaar allebei al aan dat ze Gaikai willen gebruiken op hun smart tv-platformen. Zo krijgt Sony nu mogelijk een voet binnen bij deze concurrenten om er zijn content aan te bieden.

De grote concurrent van Gaikai is OnLive, een dienst die onder andere hier in België servers heeft draaien. Net vandaag duiken er geruchten op dat de Google TV-doos die Sony binnenkort op de markt brengt, OnLive zou ondersteunen. Dat klinkt wat paradoxaal, maar mogelijk omdat OnLive afspraken heeft met Google zelf.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.