Beeld

Sony’s nieuwste vlaggenschip tv: de HX95

Enkel het beste is goed genoeg voor dit top-of-the-line toestel. Full LED achtergrondverlichting met 'Intelligent Peak LED technologie' zorgt voor ultiem contrast en detailweergave.

Sony's andere modellen maken allemaal gebruik van edge-led achtergrondverlichting en te oordelen aan de prestaties van de HX850 heeft Sony die techniek echt wel onder de knie. De verwachtingen voor de HX95 zijn dan ook erg hoog. Dankzij 'local dimming' waarbij segmenten van de achtergrondverlichting uitgeschakeld worden verkrijg je een fantastisch contrast. Hoeveel segmenten de HX95 reeks gebruikt is momenteel niet gekend.

De X-Reality Pro chipset zorgt voor top-notch beeldverwerking. Het volledig Sony Entertainment Network aanbod zal altijd wel iets te bieden hebben als je uitgekeken bent op de tv-kanalen. Ingebouwde WiFi is uiteraard voorzien.

Het design ziet er alvast geweldig uit, erg minimalistisch en met een origineele cirkelvormige voet uit aluminium. Hoe het beeld er werkelijk uitziet laten we later weten. We krijgen vrijdag een sneak-preview achter gesloten deuren.

De HX95-reeks zal in december 2012 beschikbaar zijn in 55 en 65 inch voor respectievelijk 3000 en 5000 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.