Beeld

84-inch 4K-scherm komt er aan bij Sony

Met deze maat en schermresolutie haal je echt de bioscoop ervaring in huis.

Grote schermen zijn de nieuwe trend, en Sony blijft zeker niet achter met deze 84 inch kolos. Maar daar stopt het niet, Sony zorgt in een klap ook voor een scherm met 4K resolutie.
Met een resolutie van 3840×2160 pixels heeft deze televisie vier maal meer pixels dan onze huidige Full HD schermen. 4K content is momenteel niet of nauwelijks beschikbaar maar tot het zover is zorgt de nieuwste ingebouwde beeldprocessor, de '4K X-Reality Pro', voor de upscaling van al je bestaande bronnen. Verwacht je aan haarscherpe beelden en de mogelijkheid om zo dicht bij je televisie te zitten dat je echt van een cinematische beleving kan spreken.

Sony heeft er ook aan gedacht dat het geluid op zo'n scherm best een stevige boost kan gebruiken. Dankzij 10 luidsprekers, opgesteld aan de zijdes van het beeld moet er een krachtige klankervaring zijn.

Het toestel is uiteraard voorzien van het Sony Entertainment Network, Sony's internet-tv platform. Ook 3D is mogelijk. Het scherm werkt met passieve brillen, en dankzij de 4K-resolutie zal er geen detailverlies zijn.

We konden het scherm al even aan het werk zien op de showvloer en naast een prachtig design levert het scherm ook adembenemende beelden.

De KD-84X9005 zal beschikbaar zijn in verschillende fases wereldwijd geïntroduceerd worden vanaf eind 2012. De prijs is momenteel onbekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.