Redactie

Sony’s Spotify-rivaal komt in mei

Music Unlimited werd al een tijdje geleden door Sony met veel tamtam aan de wereld getoond. De Belgische lancering van de Spotify-achtige muziekdienst bleef echter lang uit. Tot nu.

Sony onthulde deze week dat er eindelijk een lanceerdatum voor Music Unlimited is vastgelegd: 3 mei. Het recept van de dienst is heel gelijkaardig aan Spotify, aangezien Music Unlimited draait rond het aanbieden van een quasi ongelimiteerde muziekbibliotheek die abonnees via een stream kunnen beluisteren.

Ook muziek aankopen is een optie. Sony claimt ongeveer 15 miljoen tracks aan te kunnen bieden.

Goedkoper aanbod
Met zijn prijssetting heeft Music Unlimited een (kleine) troef in handen ten opzichte van Spotify en Deezer. Het basisabonnement kost bij Sony slechts 3,99 euro per maand. En dat is een euro minder dan bij de twee concurrenten.

Een uitgebreid abonnement kost bij Sony, Spotify en Deezer echter even veel. Om mobiel muziek te luisteren betaal je dus overal net geen 10 euro per maand.

Sony speelt vooral de brede hardwareondersteuning van Music Unlimited uit. Het zal dus niet verbazen dat de muziekdienst beschikbaar wordt op Sony’s tablets en smartphones, maar ook op Bravia-televisies en de PlayStation 3. Er zijn ook apps voor iOS en Android.

Video op aanvraag
Muziek streamen kan in ons land dus vanaf 3 mei, maar de bijhorende videodienst (Video Unlimited) raakt niet klaar voor die datum. Wellicht is het daarop wachten tot later in 2012, aldus PR-vertegenwoordigster Ann Glorieus van Sony.

Bij lancering van Video Unlimited zal het aanbod wel volledig klaar zijn voor de Belgische markt, met zowel Nederlands ondertitelde films als in het Frans gedubte titels. Wellicht zullen er streams in Full HD (1.080p) worden aangeboden, al kon dit niet officieel bevestigd worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.