Beeld

Sony stopt met kleine LCD’s


Sony keert het kleine LCD-displaysegment de rug toe. Daarbovenop verliezen dit jaar wereldwijd maar liefst 10.000 Sony-medewerkers hun job.

Sony voorspelde voor het jaar 2011 eerder al een verlies van 2,7 miljard dollar, maar helaas liep de schade nog verder op. Vandaag heeft de Japanse fabrikant bekendgemaakt dat de verliezen oplopen tot maar liefst 6,4 miljard dollar.

Dit is te wijten aan de vele tegenslagen voor het Japanse bedrijf in 2011. Denk maar aan de tsunami in Japan, de PlayStation Network hack en de extreem lage vraag naar Sony-televisies.

Kazuo Hirai, Sony’s nieuwe CEO sedert 1 april, belooft ingrijpende  maatregelen om het verlieslatende bedrijf terug op het rechte spoor te krijgen.

Een van die maatregelen is het opdoeken van de afdeling die zich bezighoudt met de productie van kleine LCD-displays. Daarnaast fuseert de mobiele displayafdeling met de LCD- en LED-afdelingen van Hitachi en Toshiba in een nieuw bedrijf genaamd Japan Display. Ongeveer 10 procent van het onafhankelijke Japan Display is in handen van Sony.

In totaal worden in de loop van dit jaar 10.000 banen geschrapt bij het afscheuren en herstructureren van de afdelingen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.