Redactie

Avatar 2 komt pas in 2015

Producer Jon Landau laat in een interview met Empire weten dat een release van Avatar 2 in 2014 wat krap wordt. We kunnen het vervolg op de kaskraker uit 2009 ten vroegste verwachten in 2015, maar tegelijkertijd zijn er ook al plannen voor Avatar 3 in 2016 of 2017.

De pre-productie voor Avatar 2 is reeds van start gegaan, zegt Landau. Het animatieteam is momenteel voornamelijk bezig met het zoeken naar manieren om bewegingen onder water te registeren. Met andere woorden, Avatar 2 gaat zich voor een groot deel van de film onder water afspelen.

Maar niet constant, laat de producer weten, de onderwaterwereld gaat een plaats zijn waar de personages wel regelmatig een bezoekje aan gaan brengen maar niet de hele film in vertoeven. Waarschijnlijk zit de trip van James Cameron naar de Marianentrog er wel voor iets tussen.

,

Avatar 3D
Maar eerst zouden we graag de 3D-versie van de eerste prent in huis halen, iets wat niet zo eenvoudig blijkt. Tot februari dit jaar had Panasonic een exclusieve deal om de 3D-film bij hun televisies en Blu-ray-spelers te bundelen.

Maar zelfs nu die samenwerking afgelopen is, blijft het zeer stil omtrent een releasedatum. Zelfs een grote website zoals play.com, die er bekend om staat  redelijk kwistig te zijn met releasedata, biedt geen richtdatum aan. 

Ook Fox Benelux is karig met informatie en geeft als mogelijke periode het vierde kwartaal van dit jaar. Op een conrete releasedatum blijft het dus nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.