Geluid

Speakerdock Samsung bevat lampenversterker

Met CES aan de horizon vuurt Samsung alvast deze opmerkelijke speakerdock op ons af. Niet alleen bevat het een lampenversterker, het ondersteunt zowel de iPhone als Galaxy S-telefoons. En om het plaatje helemaal compleet te maken kan muziek op twee verschillende manieren gestreamd worden.

De nieuwe DA-E750 speakerdock is met hout afgewerkt en oogt een beetje retro. Kwestie van duidelijk te maken dat dit niet zomaar een speakerdock is, maar eentje die dankzij een hybride lampenversterker ook een audiofiel imago hoopt op te bouwen. ‘Hybride’ betekent hier trouwens dat de lampen gebruikt worden in een voorversterker, terwijl de volgende trap volledig digitaal is. De 2.1-speakerdock heeft in totaal een vermogen van 100 watt.

Er zijn verder twee zaken bijzonder aan dit toestel. De fabrikant voorziet een bijhorende dock die aangepast kan worden voor de iPhone, iPod Touch en iPad, én compatibel is met de Galaxy S, S Plus en S II-telefoons van Samsung zelf. Dat is vrij bijzonder, want de meeste speakerdocks richten zich enkel op Apple-apparaten.

Streaming

Daarnaast kan er draadloos muziek naar de DA-E750 worden gestuurd. Ook hier is aan zowel iOS- als Samsung Android-gebruikers gedacht, want streamen kan via Apples Airplay of via de AllShare-app die je op Samsung-telefoons vindt. Aangezien AllShare eigenlijk een laagje over DLNA is, maar het is onduidelijk of de DA-E750 ook streams van andere DLNA-compatibele toestellen zal accepteren.

De DA-E670.

De DA-E750 krijgt overigens een broertje, de DA-E670. Die heeft een gelijkaardig uiterlijk, maar mist de streamingfuncties en is slechts 40 watt krachtig. Prijzen zijn nog niet bekend.

Gedurende de hele CES tekent de FWD-redactie present in Las Vegas. Dagelijks mag je hier een stevige portie nieuws en beschouwingen over de nieuwe lanceringen op de Consumer Electronics Show verwachten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.