Redactie

Spotify binnenkort in je browser

Binnenkort heb je misschien geen desktopsoftware meer nodig om Spotify te gebruiken. De streaming muziekdienst werkt aan een browserversie.

De online variant van Spotify is voorlopig niet meer dan een gerucht, dat in de wereld is geholpen door techsite TechCrunch. Het beroept zich daarbij op meerdere vertrouwelijke bronnen die beweren dat een webapplicatie binnenkort zijn opwachting maakt.

Het is voorlopig nog onbekend of de online versie het desktopprogramma zal gaan vervangen. Wel veranderde het onlangs zijn registratiemodel: vanaf nu ben je niet meer verplicht om via Facebook te registreren.

 

,

Volgens TechCrunch werkt het Zweedse bedrijf ook aan een verbeterd systeem voor het ontdekken van muziek, momenteel een zwak punt van de reusachtige muziekbibliotheek met abonnementsmodel.

Spotify introduceerde onlangs daarom een gratis radiodienst voor zijn desktopversie en mobiele applicaties, waarmee gebruikers stations kunnen afspelen die zijn opgebouwd rondom een bepaalde artiest of genre. Het wil zich daarmee wapenen tegen huidige Amerikaanse concurrenten als Pandora en Rdio, maar wellicht ook tegen Apple, dat volgens geruchten werkt aan een eigen radiodienst.

Tenslotte zou Spotify ook overwegen om de prijzen te verlagen van zijn abonnement. Momenteel betaal je 5 euro per maand voor onbeperkt luisteren op je thuis-pc  zonder advertenties en leg je 10 euro per maand neer als je ook onderweg op je smartphone wilt luisteren. Laatstgenoemde prijs zou in de toekomst dus wel eens kunnen zakken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.