Geluid

Spotify heft nummerlimiet op voor gratis formule

Geweldig nieuws voor enthousiaste Spotify-gebruikers zonder premiumabonnement: de streamingdienst heft de limiet op die ervoor zorgde dat je maandelijks maximaal vijf keer hetzelfde nummers kon beluisteren.

Spotify-gebruikers die al langer dan zes maanden gebruikmaken van de gratis muziekstreams, mochten tot nu toe slechts vijf maal per maand hetzelfde nummer opnieuw beluisteren. Om de concurrentie met de nieuwe Music Unlimited streamingdienst van Sony aan te scherpen, heft Spotify die nummerlimiet vanaf nu volledig op.

De tijdsrestrictie die gratis gebruikers na zes maanden slechts tien uur per maand laat genieten van het volledige aanbod blijft wel bestaan. Tijdens de eerste zes maanden kunnen Spotify-gebruikers zonder betalend abonnement gewoon naar hartenlust muziek streamen.

Spotify-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk blijven echter in de kou staan, maar daar blijft de nummerlimiet bestaan. Spotify meldt op haar forum dat het ook in die twee landen hard werkt aan de ophef van de limiet.

Helaas zit er bij Spotify Free vaak een reclameblok tussen liedjes. Voor 4,99 euro per maand heb je een Unlimited-account waarbij de reclame verdwijnt en je ook na die eerste zes maanden nog onbeperkt muziek kan streamen. De mobiele Spotify-gebruiker kan met de Premium-account, die 9,99 euro per maand kost, ook op zijn smartphone Spotify streamen en een offline afspeellijst aanmaken. Daarnaast biedt de duurste formule ook een betere geluidskwaliteit.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.