Geluid

Streamen zonder netwerk met de NuForce Air DAC


De Air DAC van NuForce doet exact wat de naam zegt. Hij streamt draadloos muziek van je computer of iOS toestel naar een externe DAC. Die sluit je dan met een RCA-kabel aan op je versterker of actieve speakers.


NuForce werpt zich na hoofdtelefoonversterkers, amps en exotische componenten nu dus ook op draadloze audiostreaming. De kern van dit systeem is de Air DAC, een compact toestelletje dat dienst doet als ontvanger en D/A-omzetter en met een RCA-kabel op je versterker of actieve speakers aangesloten kan worden.

Als zender biedt NuForce twee oplossingen aan: een uTX-zender of iTX-zender. De eerste is een USB-dongle die je op je laptop of desktopcomputer aansluit, de tweede is een zender met een 30-pin connector voor iDevices. NuForce claimt een bereik van 15 tot 30 meter voor de uTX-variant, terwijl de iTX-versie het op zo'n 10 tot 20 meter houdt.

Beide versies maken gebruik van Wi-Fi Direct, wat betekent dat je er geen thuisnetwerk voor nodig hebt, en versturen het digitale signaal via de 2,4 GHz-band. De Air DAC maakt daarbij gebruik van de SKAA HPX-codec, een technologie die volgens de fabrikant een datastroom van 1.536 Mbps tussen de zender en ontvanger kan versluizen en daarmee CD-kwaliteit zou garanderen. Een verhaal dat ons sterk doet denken aan het kunstje dat Apt-X-technologie flikt bij Bluetooth-streaming.

Multiroom op maat
Het systeem biedt ook aardig wat flexibiliteit. Je kan met meerdere ontvangers een mulitroomsysteem aanleggen. Zo kunnen er maximaal vier zenders één Air DAC van muziek voorzien, en kunnen tot vier Air DAC's met één zender verbonden worden. De installatie zou bovendien eenvoudig moeten verlopen, in ware plug-and-play flair.

De Air Dac is nu beschikbaar voor 169 euro. Een usb-dongle kost 79 euro, een 30-pin connector voor je iDevices 99 euro. Daarnaast zijn er ook bundles beschikbaar. Een bundle met een ontvanger en dongle heeft een prijskaartje van 199 euro, met de 30-pin connector kost hij je 229 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.