Redactie

Telenet schrapt analoge zenders


Telenet is van plan om een aantal analoge tv-zenders te schrappen. Volgens De Morgen moet het kabelbedrijf in verhouding te veel auteusrechten betalen, maar de kabelaar betwist dat.

Volgens bronnen van de krant zal de schrapping vanaf april geleidelijk aan gebeuren. Om welke zenders het gaat, hangt af van de regio. Maar volgens De Morgen zijn het overal minstens vijf zenders. In Limburg zouden dat er zelfs tien zijn.

Wel gaat het om zenders die in ons land weinig bekeken worden, zoals de Italiaanse zender Rai, maar ook Duitse zenders worden genoemd. Digitaal blijven de zenders wel beschikbaar.

Telenet spreekt het bericht deels tegen. Het bevestigt dat er door de komst van een derde VRT-kanaal op de analoge band zal worden geschrapt. Hoeveel en welke zenders dat zijn, kan het bedrijf nog niet zeggen.

De kabelaanbieder benadrukt echter dat het analoge aanbod niet enkel wordt aangepast omwille van het derde VRT-kanaal. Volgens het bedrijf heeft de aanpassing ook te maken met de snelheid van de digitalisering. Omdat digitale tv groeit en om de bijhorende diensten te kunnen aanbieden moet er capaciteit worden vrijgemaakt.

Maar het is geen kwestie van auteursrechten. Dat er vijf zenders of meer per regio worden geschrapt kan het bedrijf niet bevestigen.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.