Geluid

Teufel serveert nieuwe surroundsets


Met de Viton 51 en Viton 71 zet Teufel de merktraditie van scherp geprijsde surroundluidsprekersets voort. De Duitse fabrikant mikt met dit kant-en-klare aanbod op mensen die voor het eerst een dergelijk systeem in de huiskamer willen plaatsen.


De Berlijnse audiospecialist schuift beide nieuwkomers naar voor als hoogwaardige en krachtige sets voor ambitieuze home-cinemastarters, zelfs als die slechts beschikken over een beperkt budget.

Aan de basis van beide sets ligt de VT 11, een tweekanaals luidspreker die Teufel afgelopen zomer introduceerde. De Viton-sets gebruiken deze luidsprekers zowel voor de front- als voor de rear-kanalen in het systeem. Met een maximale belastbaarheid van 80 watt kunnen ze een stevige en realistische surroundervaring in de woonkamer neerzetten, volgens de fabrikant.

Nieuwe centerspeaker
De centerspeaker in deze surroundopstelling is een nieuw ontwerp, de VT 12. Die heeft een maximale belastbaarheid van 140 watt. De twee mid-range drivers in deze centrale luidspreker moeten voor een kwalitatieve spraakweergave instaan. De overige drivers komen overeen met die in de VT 11-luidsprekers, zodat het timbre van de speakers mooi aansluit doorheen de hele set.

Teufel levert natuurlijk ook een subwoofer mee, in dit geval de US 5110/1 SW. Met een vermogen van 285 watt moet hij zorgen voor een krachtig maar realistisch basgeluid bij films. Bovendien biedt deze subwoofer ook een faseknop, die het mogelijk maakt om het geluid van de subwoofer aan te passen aan de plaatsing.

Beide combinaties zouden een krachtig en volwaardig home-cinemageluid moeten garanderen, dat moeiteloos in staat is om ruimtes tot 30 vierkante meter te vullen.

De sets zijn per direct te verkrijgen via de site van Teufel. Ze worden uitsluitend in een zwarte versie uitgebracht en kosten respectievelijk 499,99 euro (voor de Viton 51) en 599,99 euro (voor de Viton 71).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.