Redactie

True Blood

Vampieren zijn belachelijk, maar niet in True Blood. Omdat Six Feet Under-bedenker Alan Ball achter de serie zit. En ook omdat hij een doorsnee vampierenmythologie gebruikt om een rake zedenschets van de 21ste-eeuwse samenleving neer te zetten, zonder dat hij de campy wortels van het genre loslaat.

True Blood is een broeierige KNT-kloon van vampierenfictie à la Twilight, ontsproten aan het brein van de American Beauty-scenarist en Six Feet Under-showrunner. In de serie weet vampier Bill Compton het al enkele seizoenen niet zo goed meer. Hij kwam, net als andere nekbijters, uit zijn duistere hol gekropen nadat een Japanse wetenschapper synthetisch bloed ontwikkelde. Dat betekent dat vampieren geen moord meer moeten plegen om in leven te blijven, en zich voortaan dus tussen het klootjesvolk kunnen ophouden.

Balls ‘popcorntv voor slimmeriken’ werkte zich tegen alle verwachtingen in onmiddellijk in de smaak van het publiek bij betaalzender HBO, dat de kijkcijfers van de reeks bij momenten hoger deed pieken dan die van vorige treffer The Sopranos. Ook bij Canvas zit de reeks ondertussen alweer aan haar derde seizoen, en de Vlaamse kijker is ze eveneens duidelijk nog niet beu.

Woensdag 11 januari op Canvas om 21u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.