Geluid

Ultimate Ears-collectie breidt uit

Ultimate Ears is een naam die haast synoniem staat voor hoogwaardige in-ear hoofdtelefoons. Maar het nieuwe aanbod gaat verder dan dat, met ruimte voor onder meer netwerkspelers en klassieke hoofdtelefoons.

Nog voor de eerste persconferenties op IFA 2012 van start gaan, laat Logitech (waar Ultimate Ears deel van uitmaakt) al een glimp zien van het nieuwe Ultimate Ears-aanbod. Daarin wordt bijzonder veel aandacht besteed aan hippe hoofdtelefoons én – best verrassend – audiostreamers en mobiele speakers.

Overal muziek
Liefhebbers van draadloze en draagbare speakers krijgen er twee nieuwe keuzemogelijkheden bij, met de Logitech UE Boombox en UE Mobile Boombox – twee toestellen die duidelijk mikken op gebruikers van een smartphone of tablet. Beide toestellen doen hun ding met Bluetooth, hebben een ontvangstbereik van zo'n 15 meter en een ingebouwde microfoon waardoor ook handsfree bellen mogelijk wordt. 

De UE Boombox maakt het mogelijk om tot acht verschillende Bluetooth-apparaten te koppelen met deze luidspreker, waarbij er drie toestellen gelijktijdig verbonden kunnen worden. In het chassis gaan acht drivers schuil, die volgens Logitech voor een rijk geluid moeten zorgen. Dankzij het aluminium handvat is hij bovendien makkelijk mee te nemen. Batterijen vervangen is alvast overbodig, want dankzij de oplaadbare accu kan je tot zes uur van muziek genieten voor de speaker weer opgeladen moet worden. Prijskaartje van de Boombox: 249,99 euro.

De Mobile Boombox is een compactere uitvoering die met maximaal twee apparaten tegelijk verbonden kan worden. Iets minder dan bij z'n grote broer, maar de oplaadbare accu van de Mobile Boombox zingt het wel langer uit: tot 10 uur speeltijd is mogelijk, volgens Logitech. Een rubberen case zorgt voor extra grip, en zorgt er meteen ook voor dat de Mobile Boombox bestand is tegen de beproevingen van een mobiel bestaan. De verwachte winkeladviesprijs bedraagt 99,99 euro.

Wie eerder van internetradio en netwerkmuziek houdt, heeft een leuke aanwinst aan de Logitech UE Smart Radio. Deze draagbare radio – die verdacht veel wegheeft van de Squeezebox Radio – heeft een eenvoudig te gebruiken interface met kleurenscherm, die album art en trackinformatie laat zien. Er zijn toetsen voorzien voor voorkeuzestations en er is ook een app beschikbaar voor de bediening ervan. Gebruik je de Squeezeb… euh, UE Smart Radio in de tuin of op het strand, dan biedt de ingebouwde accu tot zes uur luisterplezier. De adviesprijs bedraagt 179,99 euro.
 

,

Alle kleurtjes
Naast de draagbare speakers en radio stelt Logitech ook een drietal nieuwe hoofdtelefoons voor onder het Ultimate Ears-merklabel. Stuk voor stuk hippe verschijningen die zich alweer specifiek richten tot gebruikers van mobiele toestellen.

De meest in het oog springende nieuwkomer is de UE 900 noise-isolating earphones, een in-ear model dat volgens Logitech de vergelijking kan doorstaan met de professionele in-ear hoofdtelefoons van Ultimate Ears. Bepaald geen slechte referentie, en ook de technische fiche ziet er meer dan overtuigend uit met vier armatuurspeakers en een drieweg crossover. De UE900 wordt geleverd met twee afneembare kabels, waarvan één voorzien is van een microfoon en remote,  De oorlussen horen een goede en comfortabele pasvorm te garanderen. Helaas is de adviesprijs van de UE900 bepaald niet van de poes, met een prijskaartje van 399,99 euro.

De UE9000 en UE6000 – een over-the-ear en on-ear model – pakken het heel anders aan. De UE9000 beschikt onder meer over Bluetooth voor draadloos luisterplezier, al kan je hem net zo goed met een kabel gebruiken. Ondanks de draadloze technologie claimt Logitech dat de UE9000 toch voor een rijk en helder geluid zal zorgen. Ook noise-canceling technologie is van de partij, zodat je ongestoord kan luisteren zonder vervelende stoorzenders. De adviseprijs bedraagt hier 349,99 euro.

De Logitech UE 6000 – hieronder afgebeeld – zet dan weer in op gebruiksgemak, met een handig opvouwbaar design. Om de hoofdtelefoon wat socialer te maken, is hij standaard van een splitter voorzien zodat je eenvoudig muziek kan delen met je buurman of -vrouw. Comfortgewijs belooft de UE 6000 sterk uit de hoek te komen, met admende oorkussens die hetzelfde zouden aanvoelen als zacht leder. Voor de UE 6000 Headphones betaal je 199,99 euro.
 

Alle nieuwkomers worden vanaf begin september bij de dealers verwacht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.