Redactie

Uncharted-games verknipt tot filmtrilogie

De drie succesvolle Uncharted-games zijn door een handige fan omgebouwd tot volledige speelfilms. Elk deel duurt twee tot drie uur en bestaand enkel uit cutscenes en beperkte in-game actiescenes.

Het project werd voorgesteld op Reddit.com door een gebruiker die de naam ‘morphinapg’ draagt. “Ik heb vaak van mensen gehoord dat de Uncharted-games spelen als een film en dat ze even leuk zijn om te bekijken als om te spelen. Dat gaf me het idee om de drie games te verwerken tot films”, legt hij uit.

Morphinapg benadrukt dat hij iets wou creëren dat even bekijkbaar is als een doorsnee bioscoopfilm – iets dat hem wel gelukt is. Het was wel even zwoegen, want in een repliek op YouTube geeft de man toe dat hij ongeveer een maand bezig is geweest om het monteren van de gamebeelden.

De Uncharted-games zijn exclusief op de PlayStation 3 verschenen. Ze draaien allemaal rond de exploten van Nathan Drake, een combinatie van Indiana Jones en Lara Croft uit Tombraider. Het zijn heel filmische games, onder meer dankzij de uitgebreide cutscenes op basis van motion capture.

De vraag is enkel of de makers van het spel, Naughty Dog, het initiatief goedkeuren. Momenteel staan de drie films op YouTube, maar het is niet ondenkbaar dat ze snel verdwijnen. Die kans is reëel, daar Naughty Dog de rechten op Uncharted verkocht heeft aan de filmafdeling van Sony.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.