Beeld

Update Apple TV brengt nieuwe Airplay-optie

Eigenaars van een Apple TV (vorige en huidige generatie) zien sinds gisteren een update binnenrollen voor hun mediaspeler. Naast een intrigerende interface-aanpassing, komt er ook een nieuwe audiomodus via Airplay bij.

Een Apple TV heeft een optische uit voor audio of stuurt klank gewoon over HDMI naar buiten. Nu komt er een derde optie bij: het geluid via Airplay naar een compatibele audiotoestel sturen. Dat kan een set actieve speakers, een speakerdock of bijvoorbeeld een receiver. Een bestemming kan ook een Airport Express zijn, Apples compacte WiFi-router met een optische audio-uitgang.

Het is dus geheel mogelijk dat een videofilm vanaf een iPad of iPhone via Airplay naar een Apple TV wordt gestreamd, waarna het audiospoor door de mediaspeler verder naar een AV-receiver wordt gestuurd. En dat allemaal draadloos en relatief gebruiksvriendelijk.

Airplay kan nu ook beveiligd worden met een code, zodat zomaar niet iedere grapjurk kan inbreken op een stream en eigen content naar een Apple TV kan forceren.

,

Zeer handig is dat de update ook ondersteuning brengt voor meerdere iTunes-accounts. In het bijzonder voor mensen die een account hebben bij een lokale iTunes Store en eentje bij de Amerikaanse iTunes-winkel is dat handig.

Een voor de handliggende toevoeging zijn Shared Photo Streams, een nieuwe functie die vervat zit in iOS 6 voor de iPhone en iPad. Hierdoor kun fotoreeksen bewaard in iCloud gedeeld worden met andere mensen, en nu dus ook bekeken worden op een tv. Tot op heden kon je enkel je eigen iCloud Photo Stream aanschouwen.

,

De update brengt verder stabiliteitsverbeteringen, aldus Apple, betere functies voor mindervaliden en de mogelijkheid om iconen zelf te ordenen. Gegeven dat Apple TV zeker in onze contreien maar weinig iconen toont, zou dit wel eens een hint kunnen zijn dat Apple op termijn meer apps gaat toelaten op de mediaspeler.

Dat gerucht circuleert al langer in de context van een Apple-televisie, maar vooralsnog is daar nog geen ondersteuning voor opgedoken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.