Mobile

Belgische iPhone 5 verschijnt later

De iPhone 5 is pas vanaf zaterdag te koop in België en enkel voor een select publiek. Het heeft dus geen zin om aan te schuiven in de winkel.

De iPhone 5 wordt op vrijdag 28 september gelanceerd. Dat lanceringsevenement gaat nog steeds door. Maar de verkoop start pas zaterdag 29 september en enkel voor wie een bevestigingsmail heeft ontvangen.

“Het is inderdaad zo dat het lanceringsevent de 28e doorgaat, maar de eigenlijke verkoop start pas de dag nadien,” zegt Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt.

“Vanaf 29 september kunnen mensen die een bevestigingsmail hebben ontvangen via iSwap hun iPhone afhalen in de Mobistar verkooppunten,”

Wie wil kon afgelopen dagen zijn simkaart alvast inruilen voor een nanosimkaart en kreeg bij Mobistar een nieuw tarief aangeboden. Onder die zogenoemde iSwap-actie kregen een aantal klanten een bevestigingsmail van Mobistar waarin staat dat ze hun iPhone vanaf zaterdag kunnen kopen.

Losse verkoop?
Verdoodt benadrukt dat het geen zin heeft om vrijdag of zaterdag te gaan aanschuiven in een Mobistar-center. Enkel klanten met een bevestigingsmail zullen een iPhone 5 kunnen kopen.

Wanneer de vrije verkoop (voor alle kopers) start, staat nog niet vast. Mobistar kan momenteel niets bevestigen omdat het zelf afhankelijk is van de aantallen die Apple levert. Hoeveel iPhone 5-toestellen er naar ons land komen bij die eerste levering wordt niet gezegd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.