Beeld

Verkoop Apple TV zit stevig in lift

In het voorbije jaar gingen er vier miljoen Apple TV's over de toog, aanzienlijk meer dan de mediageniekere Xbox 360-console. Voor Apple blijkbaar een teken dat ze toch echt meer in tv-land moeten doen.

De verkoop van de Apple TV is in het voorbije jaar met 170 procent gestegen. Een mogelijke verklaring is de upgrade die Apple aan het compacte kastje gaf, waardoor het nu in staat is om 1.080p naar buiten te sturen. Tegelijkertijd werden ook de verhuur- en verkoopfilms in de iTunes Store aan Full HD aangeboden. Daarvoor waren de streams en Apple TV beperkt tot 720p.

Een mogelijke andere verklaring is de integratie met Airplay die steeds meer door Apple wordt uitgespeeld. Op een iPhone of iPad kan je immers met een druk op de knop video of zelfs het volledige scherm draadloos naar een Apple TV sturen. Daarnaast kan je via een Apple TV ook met meerdere iPhones en iPads tegelijkertijd op één televisiescherm spelen.

,

Vier miljoen op een jaar is niet weinig, maar naar Apple-normen nogal bescheiden. Ter vergelijking gewoon al in de voorbije drie maanden bracht het bedrijf 17 miljoen iPads aan de man.

"Op dat niveau blijft het een hobby voor ons", zegt Apple-baas Tim Cook. Hij verwijst daarbij naar de uitspraak van Steve Jobs, die de Apple TV altijd een hobbyactiviteit noemde. "We hebben niet de gewoonte om projecten levend te houden waar we niet in geloven. Maar er zijn hier veel mensen die geloven in Apple TV en we blijven er in investeren. We zien wel waar het ons neemt."

Er wordt al lange tijd gefluisterd dat Apple zelf met een echte Apple-televisie zou komen. Als die er komt, zou die wellicht qua interface heel sterk op het Apple TV-kastje lijken. Op Apple TV draait overigens iOS, de software die ook de iPhone en iPad aandrijft.

Uiteraard heeft Tim Cook, baas van de geheimzinnigste onderneming ter wereld, daar niets over gezegd. Maar hij gaf wel grote hint weg: "We doen de Apple TV omdat we geloven dat het ergens naartoe gaat. We zien wel."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.