Geluid

XMBC belooft betere audioprestaties

De bij HTPC-gebruikers erg populaire mediacentersoftware XBMC zou in z'n volgende versie een verbeterde audio-engine bevatten. Door die aanpassingen zou XBMC verschillende HD-audiostreams kunnen decoderen en betere pass-through opties bieden. Dat meldt tweakers.net.

,

De release van XBMC 11.0 hebben we nog maar net achter de rug, maar intussen werken de ontwikkelaars van de populaire HTPC-software alweer aan verbeteringen die in versie 12.0 geïntegreerd zouden worden – ook bekend als Frodo. 

Een van de gebieden waarin verbeteringen aangebracht zouden worden is het audioluik van XBMC. Het gaat dan meer bepaald om het afspelen van HD-audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD, twee formaten die veelvuldig gebruikt worden bij soundtracks op Blu-ray discs. Deze lossless-formaten beloven een betere geluidskwaliteit dan bij lossy fomaten zoals Dolby Digital het geval is.

Daarnaast zou het in versie 12.0 ook mogelijk worden om 'bitperfect' audiostreams door te geven aan een AV-receiver via de pass-through modus. 

De nieuwe code die dit mogelijk maakt zou nu al ter review beschikbaar zijn voor de XBMC-ontwikkelaars.

Andere verbeteringen die eraan zitten te komen in XBMC 12.0 zijn onder meer een binnen XBMC configureerbare Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit en een verbeterde ondersteuning voor HDMV-menu's in Blu-ray films.

De release van XBMC 'Frodo' zou er nog voor eind 2012 aankomen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.