Redactie

450.000 euro boete voor Lanaakse spellenpiraat

Een veertigjarige man uit Lanaken is eind oktober bestraft voor het kopiëren en verkopen van videogames. Het Antwerpse Hof van Beroep veroordeelde hem tot het betalen van 450.000 euro aan de leden van antipiraterijorganisatie BAF. Of de man de boete kan betalen, is nog niet duidelijk.

Het onderzoek startte aanvankelijk in Duitsland, maar via acties van Interpol in samenwerking met de lokale politie kon de man gearresteerd worden. Tijdens de huiszoeking werden zo zevenduizend gekopieerde spellen gevonden, samen met bewijzen dat de man een handel had opgezet in de schijfjes.

BAF is blij met de uitspraak: “Het verheugt ons dat de negatieve impact van piraterij op de economie en de imagoschade door de gamesindustrie wordt erkend”, verklaart directeur Patrick Vyncke.

De organisatie blijft de strijd verder zetten. Zo verwacht zij binnenkort nog een uitspraak over een spelpiraat die modchips verkocht. Hiermee kunnen gekopieerde spellen op een console functioneren. Ruim de helft van de gamers die een kopie spelen, doet dit via zo’n chip.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.