Redactie

50.000 abonnees voor TV Vlaanderen

Sinds haar lancering vijftien maanden geleden, hebben vijftigduizend mensen een abonnement genomen bij TV Vlaanderen. De digitale televisiedienst via satelliet scoort daarmee minder dan Telenet en Belgacom. Die laatste biedt zijn diensten wel over heel België aan.

Volgens recente cijfers hebben meer dan 300.000 mensen een abonnement genomen op de digitale televisie bij Telenet. BelgacomTV kan rekenen op iets meer dan 190.000 klanten. Toch is TV Vlaanderen tevreden met het resultaat. “Niemand dacht dat het mogelijk was. Starten met digitale televisie via de satelliet in een regio die nagenoeg volledig bekabeld is, was een heuse uitdaging”, verklaart algemeen directeur Kurt Pauwels. De directeur blijf bij het streefdoel van honderdduizend klanten in drie jaar tijd.

Het satellietbedrijf hoopt nog meer klanten te ronselen met een uitgebreid aanbod. Later dit jaar biedt het een bijkomend themapakket aan met nieuwe zenders. Uniek is dat de klanten nu zelf via de TV Vlaanderen-site mogen aangeven welke tv-stations in het pakket een plek moeten krijgen. Er komt ook een HD-pakket, “zodra alle actoren hier klaar voor zijn”.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.