Redactie

Miljoen iPhones verkocht

Sinds de lancering op 29 juli zijn er in de VS een miljoen iPhones verkocht. Apple-topman Steve Jobs glundert: “Een miljoen iPhones in 74 dagen? Het duurde bijna twee jaar om deze mijlpaal met de iPod te bereiken.”

Jobs mag dan tevreden zijn, niet elke iPhone-gebruiker is even gelukkig. Afgelopen woensdag greep de Apple-topman de lancering van nieuwe iPods aan om een prijsdaling van tweehonderd dollar voor de iPhone met 8 GB geheugen aan te kondigen. Dit ontlokte bij sommige iPhone-eigenaren een furieuze reactie; wie wil enkele weken na zijn aankoop opeens ontdekken dat hij dertig procent te veel heeft betaald?

Aanvankelijk zei Apple dat er geen restitutie komt voor mensen die vóór de prijsverlaging een iPhone hebben gekocht. Inmiddels is het bedrijf bijgedraaid en zal het een Apple-kortingsbon ter waarde van honderd dollar aanbieden aan early adopters. Zij ontvingen afgelopen week allemaal een mail van Jobs, waarin hij toegeeft dat hij “honderden klachtenmails” over de prijsdaling heeft ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.