Redactie

Update vergroot mogelijkheden PS3 en PSP

De nieuwste firmware voor de PlayStation 3 en de PSP is vrijgegeven. Eerstgenoemde krijgt een update voor het afspelen van videobestanden, waaronder het populaire DivX-formaat. De draagbare console kan met de update naar versie 3.80 internetradio afspelen. Een leuke samenwerking tussen de twee is dat de PSP nu via de PS3 games van de eerste PlayStation draadloos kan afspelen. Hiervoor maakt Sony gebruik van de netwerkverbinding tussen beide apparaten.

Voor de PS3 was de belangrijkste mogelijkheid van versie 2.10 al een tijdje bekend. De machine ondersteunt vanaf nu het DivX-formaat, iets wat sinds de ‘herfstupdate’ ook bij de Xbox 360 beschikbaar is. Ook de VC-1 codec zit nu op de console, waardoor u WMV-bestanden kunt bekijken. Beide kunnen wel geen bestanden groter dan twee gigabyte afspelen en de console weigert auteursrechtelijk beschermde films.

Voor hogedefinitiebeeld komt er een update van de Blu-ray-software naar versie 1.1 die eind oktober verscheen. Deze ondersteunt BD Java, waardoor beeld-in-beeld mogelijk wordt. Toen de update in april werd aangekondigd, was het nog niet duidelijk of de console de extra ondersteuning zou krijgen. Die vrees blijkt nu ongegrond.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.