Redactie

Gekraakte iPod Touch uitgerust met VoIP-software

Apple heeft zijn handen vol aan hackers die de iPhone willen ontsluiten, maar de kwelgeesten hebben niet alleen de populaire smartphone op de korrel. Op nieuwjaarsdag 2008 brengen de Touch Mods VoIP-telefoonsoftware online voor de WiFi-muziekspeler iPod Touch.

Op de weblog van de Hongaarse Touch Mods is een teller te vinden die bijhoudt hoe lang het nog duurt voor zij hun op SIP gebaseerde VoIP-programma naar buiten brengen. Eerst moet het speciale programma inbreken bij de Touch-software, waarna de mp3-speler met het beroemde aanraakscherm in een telefoon verandert. Met vergelijkbare software
is eerder een Nintendo DS-console telefoonklaar gemaakt.

Als het programma werkt, moet een iPod Touch-bezitter een technische horde nemen voor hij daadwerkelijk via VoIP kan bellen. Een microfoon is niet aanwezig op de speler en moet zelf in elkaar worden geknutseld. Ook hier hebben de Touch Mods een oplossing voor gevonden: ze bouwen de iPod-connector om, zodat hij gebruikt kan worden voor telefoongesprekken. Geld vragen vinden de Hongaarse hackers onverstandig en ze bieden iPod-eigenaren daarom aan om de onderdelen op te sturen, waarna ze de microfoon tegen betaling van een stuk chocolade in elkaar steken. Techneuten kunnen ook zelf aan de slag met deze handleiding.

Al deze moeite kan ongedaan worden gemaakt als Apple een nieuwe firmware-update uitvoert, zoals het afgelopen oktober deed. Gehackte iPhones gingen na de softwarereparatie op zwart. Apple heeft aangekondigd om dit proces in de toekomst te blijven herhalen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.