Redactie

Vernieuwde Windows Media Extenders lusten piraatcodecs

Een aantal partners van Microsoft is van plan om nieuwe Windows Media Extenders op de markt te brengen. De tweede generatie verlengstukken voor een Windows Media Center-pc heeft heel wat meer features aan boord. Opzienbarend is de belofte dat de Extenders ook DivX- en Xvid-films zullen afspelen – een mogelijkheid waar Microsoft in het verleden huiverachtig tegenover stond.

Het Extender-concept is niets nieuws. Kastjes die u verbindt met een televisie en die over het netwerk video afspelen die op een Windows Media Center-pc geparkeerd staan, zijn al een tijdje verkrijgbaar. Ook de Xbox 360 kan functioneren als een Extender.

Onder meer D-link en Linksys zijn opnieuw vertegenwoordigd in de volgende generatie Extenders, die in de komende maanden in de winkels verschijnen. In een aantal gevallen gaat het om aparte kastjes, maar in sommige gevallen zullen Windows Media Extender-functies worden ingebouwd in dvd-spelers en zelfs televisietoestellen.

De voornaamste verbetering – naast de ondersteuning voor DivX en Xvid – is dat de nieuwe toestellen kunnen inhaken op een draadloos IEEE802.11n-netwerk, wat ze beter geschikt maakt om highdefinitionvideo te bekijken. Dat is zeker de bedoeling, wat ook blijkt uit de uitgebreide ondersteuning voor Windows Media Video HD.

Extenders zullen ook rekening houden met de parental controls op de Windows Media Center-pc. Het zal dus niet kunnen dat een video die op de computer in de hobbykamer vanwege ouderlijke bezwaren niet te bekijken is, wel afspeelt op de Extender in de kinderslaapkamer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.