Redactie

Apart HD-kanaal voor Tour en Spelen

De openbare omroep gaat de Tour de France en de Olympische Spelen deze zomer op een apart HD-kanaal uitzenden. Wie nog geen HD kan ontvangen, moet gelukkig niet vrezen. De rit- en wedstrijdverslagen van beide evenementen komen ook op de klassieke kanalen aan bod.

Veel is er nog niet bekend over het aanbod van Eén. Momenteel onderhandelt de zender nog met de televisieleveranciers en vooral de Brusselse afspraken zijn nog niet afgerond. In Vlaanderen is de kans groot dat zowel Telenet als Belgacom het HD-kanaal aanbiedt. Exacte details maakt de omroep pas later bekend.

De sportzomer lijkt voor de Vlaamse zenders de ideale gelegenheid om het grote publiek te laten kennismaken met hoge definitie. Het is best mogelijk dat de zenders de evenementen aangrijpen als eerste project om later in het jaar met meer programma’s in HD te komen. Eerder maakte VT4 al bekend dat het Euro 2008 op een soortgelijke manier voor Telenet-klanten zal uitzenden.

Update 2 juni, 12.00 uur:
Belgacom laat aan onze redactie weten dat het ook een overeenkomst met de VRT heeft voor het uitzenden van de Tour de France en de Olympische Spelen in hoge definitie.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.