Redactie

Belgacom begint met HDTV

Als laatste van de vier televisieaanbieders in ons land maakt Belgacom bekend dat het start met televisie in hoge definitie. Vanaf 14 april biedt het bedrijf een HD-aanbod van films op aanvraag in combinatie met zeven zenders. Wel is de uitrol van het HD-bereik nog niet afgerond; zo duurt het nog tot juni voor meer dan vijftig procent van de Belgen aansluitbaar is.

De onderliggende technologie voor de uitzendingen in hoge kwaliteit is het VDSL2-netwerk. "Dit netwerk heeft een breed bereik", zegt Frédérique Verbiest, woordvoerder van Belgacom. "Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met twee toestellen tegelijk te kijken." Wie maar één toestel aansluit, kan simultaan opnemen en kijken.

De zenders die Belgacom gaat aanbieden zijn Discovery, Disney, Cinemagic, Exqui, HD1, History, Melody Zen en Luxe TV. De operator gaat dit aanbod nog uitbreiden met speciale evenementen, zoals de Olympische Spelen.

Om alles te kunnen bekijken heb je een HD-decoder en uiteraard een HD-televisietoestel nodig. Voor die eerste stelt Belgacom een huurmodel van zes euro per maand voor. Je kan het kastje ook meteen kopen voor 199 euro. Bestaande klanten van Belgacom TV zijn goedkoper uit. Zij kunnen hun huidige digitale decoder inruilen en betalen eenmalig vijftig euro. Tot augustus is het volledige pakket in hoge definitie gratis voor klanten van Belgacom TV HD. Daarna wordt alles gebundeld in een pakket voor 9,95 euro per maand. Films op aanvraag kosten 3,50 euro per stuk.

Digitale tv zonder ADSL
Daarnaast meldt Belgacom dat het vanaf 14 april zijn beleid voor digitale televisie aanpast. Zo is het niet meer nodig om naast een vaste telefoonlijn ook nog een internetabonnement te hebben om digitale televisie te ontvangen. De regeling geldt niet voor klanten met een Discovery Line. Zij kunnen geen digitale televisie krijgen bij Belgacom met enkel hun vaste lijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.