Redactie

Filmstudio Pixar gaat over op 3D

Disney gaat vanaf volgend jaar alle nieuwe producties van zijn dochterbedrijf Pixar in 3D uitbrengen. Dat heeft het bedrijf gisterenavond op een persconferentie bekendgemaakt. Niet alleen de nieuwe films krijgen een driedimensionale versie. Ook klassiekers als Toy Story 1 en 2 krijgen respectievelijk in 2009 en 2010 een opgewaardeerde versie.

"We zijn blij dat we de grenzen van 3D en computertechnologie kunnen verleggen", zegt John Lasseter, creatief directeur bij Disney en Pixar. Samen met Dick Cook, voorzitter van Walt Disney Studio’s, stelt hij meteen een aantal titels voor die we vanaf volgend jaar in 3D op het scherm krijgen. De film Up bijt vlak voor de zomer van 2009 het spits af in de Amerikaanse filmzalen. Deze rolprent wordt momenteel geregisseerd door Pete Docter, die eerder al zijn sporen verdiende met Monsters Inc.

Films in 3D zijn voorlopig nog vrij beperkt in aantal. Deels door de investeringskosten van de bioscoopzalen en deels door de kosten van de films zelf. Toch stromen de eerste films langzaam door. Zo kregen we vorig jaar al Beowulf te zien. Net vandaag start ook de driedimensionale concertfilm van U2. Deze draait in elf Belgische bioscoopzalen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.