Redactie

CeBIT-blog: kleurtjes en laag stroomverbruik voor Samsung-monitors

Op CeBIT is Samsung dit jaar niet heel scheutig, maar wat het toont mag gezien worden. Zoals de nieuwe SyncMaster T-familie, een lijn van beeldschermen met afmetingen van 19 tot 26 inch en onder meer uitgerust met HDMI en een DVB-T-tuner (op de T-MFM-modellen).

Eigenlijk zijn er twee dingen boeiend aan de T’s. Aan één kant doet Samsung lustig mee met de nieuwe trend om saaie IT-apparatuur te verpakken in een sexy behuizing, aan de andere kant wil het Koreaanse merk ook pochen met zijn groene geloofsbrieven.

Het trucje van de SyncMaster T kennen we nog van de CES-beurs. Daar stelde Samsung een touch of color voor, een subtiele tint voor zijn flatscreens. De T-reeks doet hetzelfde, in een van drie kleuren: rose black, emerald black en sapphire black. Allemaal zwart dus, maar anders.

Het oogt allemaal mooi, maar wij vinden het eigenlijk belangrijker dat deze nieuwe schermen zuinig zijn. Op stand-by verbruiken ze 0,3 watt en in gebruik circa 30 watt minder dan andere schermen. Superzuinige schermen lijken trouwens al een eerste minitrend op CeBIT 2008 te zijn, want ook bij Fujitsu-Siemens wordt erover gesproken.

De prijzen van de nieuwe T-modellen beginnen bij 249 euro, maar voor de versie van 26 inch betaalt u wellicht veel meer. De uitvoeringen met ingebouwde digitale televisietuner, vanaf 399 euro, verschijnen pas in mei. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.