Redactie

EMI-strateeg wil experimenteren met downloaden

De kersverse ‘president of digital’ van EMI, weggeplukt bij Google, neemt onconservatieve ideeën mee naar zijn nieuwe werkgever. Douglas Merrill zei gisteren tegen de Britse krant The Guardian dat bestanden delen, wat als de gesel van de muziekindustrie wordt beschouwd, "niet noodzakelijk slecht" is voor artiesten. Hij wil er zelfs mee experimenteren.

Merril was bij Google informatiedirecteur (CIO) en is door EMI aangenomen om de digitale strategie van het bedrijf mee te bepalen. Hij gaat tevens een oog houden op innovatie, bedrijfsontwikkeling, voorraadketen en wereldwijde technologieactiviteiten.

Volgens de nieuwe topmanager probeert EMI "nieuwe modellen te openen". Daarmee staat EMI niet alleen. De digitale verkoop van muziek kan het gat, veroorzaakt door de dalende cd-verkoop, niet dichten en dus hebben de platenmaatschappijen andere oplossingen nodig. Merill wil experimenteren met abonnementsmodellen en muziekdownloaddiensten die worden ondersteund door advertenties. Hij wijst daarbij op Googles succes met gericht adverteren.

Experimenten met P2P
Ook refereert hij aan bestandsuitwisseling en P2P-netwerken; zaken die door de muziekindustrie altijd zijn aangewezen als de belangrijkste oorzaak van hun problemen. "Er is academisch onderzoek dat laat zien dat bestandsuitwisseling een goed ding is voor artiesten en niet noodzakelijk slecht", aldus Merrill. "We zouden een hoop experimenten moeten doen om uit te zoeken wat het zakenmodel is."

De muziekindustrie heeft studies die wijzen op het positieve effect van P2P op de muziekverkoop nooit erg serieus genomen. Maar, zegt Merrill: "Ik denk dat mensen zullen betalen. Er is bewijs dat de mensen van wie we denken dat ze geen muziek kopen, wél muziek kopen. Ze kopen het alleen niet in formaten die wij kunnen meten."

Aanklagen
Hij bekritiseert tegenover The Guardian verder de benadering van de grote platenmaatschappijen die individuele bestandenuitwisselaars voor de rechter slepen. "Het is een slecht zakenmodel om je klanten aan te klagen. Ik denk niet dat dit een houdbare strategie is."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.