Redactie

Fans Radiohead mogen nieuwe single online remixen

Radiohead heeft de smaak van online distributie goed te pakken. De tweede single van het nieuwe album is in segmenten te koop bij iTunes, waarna fans het nummer kunnen remixen.

De Britse rockband, die ophef veroorzaakte door zijn laatste studioalbum In Rainbows voor een prijs naar wens online aan te bieden, werkt samen Apple om het nummer Nude van een nieuw geluid te voorzien.

Kandidaten kunnen vijf muziekpartijen – zang, bas, drum, gitaar en geluidseffecten – bij het Plus-gedeelte van Apples webwinkel aanschaffen. Vervolgens krijgt de remixer een toegangscode en kan hij met muzieksoftware Garageband en Logic Studio van Apple of een ander compatibel programma aan de slag gaan om de single te remixen.

Net als bij de verkoop van In Rainbows heeft de band een aparte website geopend, waar liefhebbers de muziek kunnen kopen en hun mix uploaden. Bezoekers krijgen de gelegenheid om te stemmen op hun favoriete remixen en deelnemers mogen een widget maken die het eigen knip- en plakwerk op een website of blog promoot. Deelnemers hebben tot 1 mei de tijd om hun mix af te ronden. Radiohead belooft naar de beste resultaten te luisteren, maar zegt niet wat het wil doen met de favorieten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.