Redactie

Grote merken gaan samen pc-gaming promoten

Activision, AMD, Dell, Intel, Microsoft en nVidia hebben samen de PC Gaming Alliance (PCGA) opgericht. Het doel van die non-profitorganisatie is om, in reactie op de groeiende populariteit van consoles, pc-games te promoten.

De consolemarkt begint steeds meer terrein te winnen. Zelfs shooters en RTS-games, van oudsher exclusieve pc-genres, vinden tegenwoordig hun weg naar de consoles. “We willen een forum voor de deelnemende bedrijven creëren. Daar kunnen ze samen zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar de pc-game-industrie momenteel mee geconfronteerd wordt”, staat op de website van PCGA te lezen.

Het vreemde aan de alliantie is dat ze bestaat uit rivaliserende bedrijven. Zo zijn bijvoorbeeld AMD en Intel twee grote concurrenten. Wat nog meer opvalt, is dat een van de leden, Microsoft, met zijn Xbox zelf medeverantwoordelijk geacht wordt voor het slabakkende marktaandeel van pc-games. De laatste jaren investeert het bedrijf echter terug meer in pc-gaming, met zijn Games for Windows-reeks.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.