Redactie

RTBF streamt radio via Windows Media Center

Gebruikers van Windows Media Center kunnen voortaan afstemmen op de radiokanalen van de RTBF. Daarmee is de Franstalige zender als eerste in de Benelux om langs deze weg radioprogramma’s aan te bieden.

Luisteraars kunnen vanaf nu rechtstreeks via streaming de programma’s beluisteren van de vijf radiostations die de RTBF rijk is: La Première, Musiq’ 3, PureFM, Classic21 en VivaCité.

Verder kunnen gemiste uitzendingen opnieuw beluisterd worden en wordt er een optie aangeboden om à la carte radioprogramma’s te beluisteren per thema. Door middel van een speciaal voor het Media Center ontworpen interface kan men gemakkelijk uitzendingen kiezen die handelen over politiek, economie, sport, et cetera.

Of we in de toekomst ook televisie-uitzendingen van de RTBF of andere zenders kunnen verwachten is nog niet zeker. "Wij kijken naar mogelijke uitbreidingen van het aanbod", zegt Edward Claessens, woordvoerder bij Microsoft. "We praten continu met nieuwe mogelijke partners, en hier zijn televisie-uitzendingen een optie."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.