Redactie

Hacker verandert opnieuw Xbox 360 in laptop

Microsofts gameconsole is draagbaar, maar zonder televisie is spelen uitgesloten. Benjamin J. Heckendorn bouwde een Xbox 360 om tot een notebook, met uitneembare harde schijf en ingebouwd draadloos internet.

De Xbox 360 Portable is volgens de maker technisch gesproken geen laptop, omdat niemand een machine op schoot wil die "net zo zwaar is als mijn zusters kat".

Heckendorn, die al jaren spelconsoles ombouwt tot draagbare uitvindingen, verving het toetsenbord door een groot aantal luchtgaten en maakte meteen ruimte voor een verwijderbare Xbox 360-harde schijf. Net als bij reguliere schootcomputers zijn de aansluitingen, waaronder poorten voor geheugenkaart, videokabel en controllers, aan de achterzijde van het apparaat te vinden.

Crash
Heckendorn, die beter bekendstaat als Ben Heck, was al gewend aan online populariteit, maar de presentatie van zijn eerste Xbox 360-laptop zorgde voor zoveel aandacht dat zijn website tijdelijk crashte. Het Portable-model dat u hier ziet, is de derde Microsoft-console die op een dergelijke manier is verbouwd. Heck slaagde er ook al in om een Nintendo Wii om te toveren in een laptop.

Voor de eerste keer is bij dit model het toetsenbord verwijderd, omdat de modder vindt dat chatten prima gaat via chatpads, een aangepast soort controller met een volledig toetsenbord onder de spelknoppen. Bekijk op zijn website de lange lijst andere metamorfoses die Heckendorn op zijn naam heeft staan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.