Redactie

The Simpsons lachen met Apple

In de negentien jaar dat The Simpsons bestaat, zijn nog maar weinig groten der aarde onbespot gebleven. Steve Jobs wist lang de dans te ontspringen, maar in de aflevering die gisterenavond in de VS werd uitgezonden gaat de tv-serie volledig in op de Apple-hype.

De Apple Store wordt in de animatiereeks vervormd tot The Mapple Store, met allerlei myPods, myPhones en nog veel meer. Ook een zekere Steve Mobs duikt plots op met een ‘levensveranderende’ aankondiging, waarna elke toeschouwer spontaan zijn geld bovenhaalt.

De combinatie van de typische Simpsons-humor met de clichés van Apple zorgt voor hilarische situaties. Zeker wanneer Bart Simpson de stem van Jobs nadoet en zo laat weten maakt dat de iPhone eigenlijk maar acht dollar kost om te produceren. De reactie van een verkoopster is dan ook voorspelbaar: “Wie durft de baas die we tien jaar geleden hebben ontslagen en nu hebben teruggebracht in vraag te stellen!”

Tien jaar na Gates
Het debuut van Jobs in The Simpsons komt overigens bijna tien jaar na dat van Bill Gates. Die speelde in februari 1998 (seizoen 9) al een kleine gastrol toen hij het internetbedrijf van Homer Simpson overnam. Hopelijk blijft het geen tien jaar wachten tot de animatiereeks de spot drijft met de Google-slogan Don’t be evil.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.