Redactie

iPod Touch belt voortaan met VoIP

De Touch Mods, een groep Hongaarse hackers, hebben zich aan hun belofte gehouden om in het nieuwe jaar software uit te brengen, die de iPod Touch in een telefoon verandert. Hun volgende doelwit is de iPhone.

ZDNet berichtte enkele weken geleden over de geslaagde poging van de Touch Mods om internetbellen aan de praat te krijgen op Apples mp3-speler met aanraakscherm. De SIP-software, die eerder werd gebruikt om de Nintendo DS in een telefoon te veranderen, is vanaf nu vrij verkrijgbaar via de weblog van de Touch Mods.

Om te bewijzen dat ze geen oplichters zijn, hebben de knutselaars een video op YouTube geplaatst, waarin een telefoontje naar een vaste lijn wordt gepleegd met een gehackte iPod Touch. De landlijn is aangesloten op speakers om te laten horen dat de mp3-speler verbinding maakt. Wie graag wil bellen met zijn iPod Touch heeft daarvoor nog wel een aparte microfoon nodig, omdat die standaard niet aanwezig is. Geïnteresseerden kunnen die zelf bouwen met de hulp van een stappenplan, of bestellen via de vlijtige hackers.

De Touch Mods, die al een eigen logo hebben ontwikkeld voor hun vinding, zamelen nu geld in om achter de hoofdprijs, VoIP-bellen voor de iPhone, aan te gaan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.