Redactie

iTunes 8 laat Vista crashen

Windows Vista-gebruikers wereldwijd zijn allesbehalve blij met iTunes 8. De nieuwe versie van de mediaspeler doet het systeem in verschillende gevallen crashen zodra een iPod wordt aangesloten.

Officieel heeft Apple nog geen commentaar gegeven op de foutmelding waarbij het beruchte blue screen of death verschijnt. Afgaande op de forumberichten op de site van Apple ziet het er wel naar uit dat het bedrijf de fout onderzoekt. In afwachting daarvan is niet upgraden of terugkeren naar versie 7.7 de boodschap voor Vista-gebruikers.

Advies van gebruikers doet vermoeden dat iTunes problemen veroorzaakt als er andere drivers en apparaten aanwezig zijn. Zo kan het zijn dat het ontkoppelen van een USB-printer van HP u voorlopig uit de nood helpt. Ook hard- en software van Logitech en dvd-schrijfsoftware van Roxio laten de populaire mediaspeler struikelen.

Ironie
De crash is een gevoelig punt omdat Apple in zijn advertenties maar al te graag de fouten van Vista onder de aandacht brengt. Ironisch genoeg is het net iTunes dat dit keer zelfs vlot draaiende machines onderuithaalt.

Overbodige software
De installatieprocedure zelf is ook niet helemaal zuiver op de graat. Waar u bij de meeste software de keuze heeft om onderdelen apart te installeren, plaatst Apple meteen de Mobileme-service op uw computer. Zelfs zonder account of relevant aangesloten toestel wordt dit programma meegeladen bij het opstarten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.