Redactie

Mobistar gaat iPhone verkopen in België

Mobistar gaat nog dit jaar de iPhone officieel verkopen in België. Orange, de moedermaatschappij van de operator, heeft daarover een overeenkomst gesloten met Apple. Of er een abonnement aan zal worden gekoppeld, is niet bekend.

‘Ik kan vandaag alleen maar bevestigen dat er een overeenkomst is tussen Orange en Apple, die inhoudt dat Mobistar de iPhone nog in de loop van dit jaar zal verdelen in België’, zegt Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt. Die bevestiging is het enige wat Mobistar op dit moment wil meedelen. Er worden geen specifieke details vrijgegeven. Of er bij de iPhone een abonnement wordt verkocht en of het toestel exclusief door Mobistar wordt verdeeld, is niet zeker. Ook een precieze lanceerdatum is nog niet bekend.

Enkele maanden geleden liet Mobistar-directeur Benoit Scheen zich tijdens de voorstelling van de jaarresultaten ontvallen dat zijn bedrijf vragende partij was om de iPhone in België te verdelen.

Update 12:00 uur:
In een officiële persmededeling zegt het bedrijf dat het om een exclusieve deal gaat. "Mobistar bevestigt vandaag dat het bedrijf de iPhone in exclusiviteit zal commercialiseren in België in de loop van dit jaar. Dit dankzij een nieuwe overeenkomst tussen Apple en Orange", stelt de persmededeling. Dit zou dan ook impliceren dat de andere operatoren, Proximus en Base, naast de iPhone grijpen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.